Narukvica Ametist i Rozenkvarc

13.00 

Narukvica Ametist 10 mm, 4 mm, Rozenkvarc 10 mm, perle s cirkonima, perle čelik i okovi čelik, 20 cm
Prije naručivanja narukvice potrebno je izmjeriti opseg ruke i na to dodati 2 cm. Ukoliko trebate veću ili manju narukvicu od priložene, javite se – moguća je izrada po narudžbi.

Ametist je ljubičasti kvarc i meditativan je i smirujući kamen. Vjeruje se da su ljekovita svojstva kamena prilično impresivna i potječu iz vjerovanja starih Grka. Zapravo, riječ ‘ametist’ dolazi od grčke riječi amethystos, što znači trijezan i aludira na ideju održavanja čvrstog, trezvenog načina razmišljanja. Kristali predstavljaju pročišćenje i povezanost s duhovnim i božanskim bićima. Značenje Ametista povezano je s vedrinom, razumijevanjem, povjerenjem i milošću. Mnoge kulture povezuju duhovne prizvuke s ovim kristalom. Vjeruje se da ima ljekovita svojstva koja štite nositelja od negativnih energija. Ametist je visoko cijenjen u duhovnim krugovima. Može kontrolirati zle misli, pokrenuti mudrost i povećati inteligenciju kroz veći osjećaj razumijevanja. Može pomoći da primijenite svoje intelektualne moći u izazovnim situacijama i jasnije razmišljate kako biste donosili bolje odluke. Također se smatra da ima prekrasne, pozitivne učinke na kreativnost i maštovite moći jer pojačava intuiciju. Osnažuje svoje nositelje da prihvate nove ideje i da svoje misli provedu u djelo. U davna vremena se smatralo da prirodni ametist može očistiti tijelo od svih toksina. Poznat kao kamen dobročinstva, a posebno je vrijedan za rođene u znaku Ribe, Strijelca, Vodenjaka i Škorpiona. Ovo je iskonski kamen sreće koji je krasio prstene visokih svećenika. Poznato je njegovo umirujuće djelovanje koje poboljšava raspoloženje kod nervoznih ili histeričnih osoba. Kao amajlija štiti čovjeka od pijanstva i svake vrste ovisnosti. Na duhovnoj razini ametist pomaže komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti. Ovo je izvrstan kamen za meditaciju i molitvu. Potiče dobar san. Emocionalno, Ametist može pomoći u liječenju osobnih gubitaka i tuge. Također ima nježnu umirujuću energiju koja potiče mir, sreću i zadovoljstvo.
Rozenkvarc je kamen srca i kristal bezuvjetne ljubavi. Bik, Rak, Djevica, Vaga, Jarac Zaštitnik je svih vrsta ljubavnih emocija – platonskih, bračnih, obiteljskih, prijateljskih. Poznat je i kao obiteljski kamen jer svojom energijom pridonosi razumijevanju, toleranciji, miru i duhovnoj usklađenosti među članovima obitelji. Ovaj kamen neutralizira negativnu energiju, otvara srce i potiče duboku duhovnu regeneraciju. Zbog svojih sposobnosti stimulacije mašte i nadahnuća posebno je cijenjen među umjetnicima, osobito onima koji se bave likovnim, glazbenim i književnim stvaralaštvom.
Napomena – kristali i poludrago kamenje nisu farmaceutski lijekovi
– na prodaju je samo nakit, ostali kristali su rekviziti za fotografiranje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Narukvica Ametist i Rozenkvarc”
Shopping Cart