Naušnice Smaragd i Ahat

12.00 

Nema na zalihi

Naušnice brušeni Smaragd 9×10 mm, Ahat brušeni 4 mm, bakrena žica u boji zlata, udice čelik u boji zlata, 2 cm

Smaragd je kamen koji podržava život. Otvara srčanu čakru i smiruje emocije. Pruža inspiraciju, ravnotežu, mudrost i strpljenje. Kaže se da promiče prijateljstvo, mir, harmoniju i obiteljsko blaženstvo omogućujući nositelju da pruža i prima bezuvjetnu ljubav. Smaragd je ispunjen umirujućom energijom koja njeguje srce i dušu. To je klasični kamen romantike, nekada povezivan s Venerom, božicom ljubavi. Može pomoći u povećanju samopoštovanja i smirivanju emocija. Osim svoje umirujuće prirode, može osnažiti misli i duhovnost. Stimulirajući srčanu čakru, Smaragd je kamen potpore. Donosi ravnotežu između partnera i pomaže u ispoljavanju želja. Povezuje se s mjesecom svibnjem, te preporodom i vitalnošću tog doba godine.
Prevedeno s grčkog na ruski, naziv agata znači “sretan”, a upravo mu se te osobine pripisuju. Smatra se da zeleni Ahat kući donosi sreću, ljubaznost, toplinu i udobnost. U starom Egiptu ovaj je kamen služio kao zaštita od zlih duhova, a u Grčkoj je bilo uobičajeno pretpostaviti da donosi harmoniju svim ljudskim aktivnostima, poboljšava dobrobit i raspoloženje, daje uspjeh. U starom Rimu, uobičajeno je bilo da dragi dragoj daje zeleni Ahat kao znak vječne ljubavi. U nekim je zemljama zeleni Ahat stavljan na kućni prag, tako da privlači ljubaznost, toplinu i dobre goste. Oko svog vlasnika, ovaj čarobni mineral stvara pozitivnu energiju, daruje ga dobrom aurom. Pod njegovim utjecajem ljudi postaju uspješniji. Na primjer, dobro raspoloženje pridonosi rječitosti, što je vrlo važno u mnogim područjima djelovanja. Zeleni Ahat omogućuje fokusiranje na najvažnije stvari i pomaže u postizanju ciljeva. Vjeruje se da smanjuje frustraciju i usporava metabolizam, smiruje ljutnju i uznemirenost.
Svibanj ne slavi samo dolazak proljeća, već i dva spektakularna kamena rođenja: slavni Smaragd i zeleni Ahat. Osim svoje ljepote, ovo drago kamenje prožeto je poviješću i simbolikom, a svaki nosi svoj set fascinantnih priča i značenja. Ako Vas privlači bogata zelena boja Smaragda, simbol obnove i prosperiteta, ili zeleni Ahat, poznat po svojim uzemljujućim i zaštitnim svojstvima, onda je ovo idealna kombinacija za Vas.
Napomena – kristali i poludrago kamenje nisu farmaceutski lijekovi
– na prodaju je samo nakit, ostali kristali su rekviziti za fotografiranje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Naušnice Smaragd i Ahat”
Shopping Cart