Narukvica Žad i Lava

12.00 

Narukvica Žad 10, 8 i 4 mm, Lava 6 mm, ovali 7×5 mm, perle u boji starog srebra, čelik okovi, 20,5 cm
Prije naručivanja narukvice potrebno je izmjeriti opseg ruke i na to dodati 2 cm. Ukoliko trebate veću ili manju narukvicu od priložene, javite se – moguća je izrada po narudžbi.

Žad je najcjenjeniji poludragi kamen Dalekog Istoka, gdje zbog svojih harmoničnih osobina je izrazito cijenjen kao kamen mira i ljubavi. Snažno je povezan za srčanu čakru, pogotovo njegove intenzivno zelene nijanse. Na emotivnom polju donosi mir, ljubav, harmoniju, radost, sklad, u odnosu sa partnerom. Izuzetno je dobar za sve one koji žele meditirati, istražiti dubinu duše ili pronaći samoga sebe. Vjeruje se da je u žadu sadržano pet velikih vrlina – poštenje, hrabrost, mudrost, čednost i iskrenost. Pozitivno djeluje na kukove i slezenu, pomaže kod problema sa mokraćnim kanalima i bubrezima, regulira metabolizam. Njegova boja varira u nijansama.
Lava je kamen za uzemljenje koji jača vezu s Majkom Zemljom. Daje nam snagu i hrabrost, omogućavajući nam stabilnost u vremenima promjena. Pruža smjernice i razumijevanje u situacijama u kojima se možda trebamo “oporaviti”. Smirujući kamen, vrlo je koristan u raspršivanju ljutnje.
Napomena – kristali i poludrago kamenje nisu farmaceutski lijekovi
– na prodaju je samo nakit, ostali kristali su rekviziti za fotografiranje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Narukvica Žad i Lava”
Shopping Cart