Kako čistiti nakit od kristala i poludragog kamenja?

Dragi ljubitelji nakita od kristala i poludragog kamenja! Često me pitate kako da održavate svoj nakit, jer neki kristali ili metali u nakitu ne podnose vodu.

Nakit možete držati u staklenim ili zemljanim posudama na dnevnom svjetlu, ali ne na direktnom suncu, jer neki kristali izblijede!

Također, nakit možete očistiti i napuniti na mjesečini za vrijeme punog Mjeseca.

Slijedeći način je čišćenje i punjenje pomoću Gorskog kristala ili Čistog Kvarca. Očistiti nakit mogu i Selenit, Karneol i Hematit, a napuniti dnevno svjetlo. Citrin i Kijanit ne trebaju čišćenje – oni ne upijaju negativnu energiju!

Glazba također čisti kristale, ali i cijeli prostor u kojem živimo možemo čistiti od raznih negativnih vibracija. Jednostavno slušajte glazbu Tibetanskih zvučnih zdjela…

I na kraju, jednostavan način koji najčešće koriste osobe koje izrađuju nakit – dimljenje kaduljom. Stavite nekoliko listova suhe kadulje ili cijeli svežanj u staklenu posudu ili pepeljaru i zapalite. Također možete tako očistiti cijeli stan ili samo jednu prostoriju. Kad dim dovoljno prožme cijeli prostor, otvorite prozore i prozračite. Ukoliko vam smeta miris dima, zagrijte do vrenja obični  ocat u malo vode i ostavite u posudi preko noći da isparava…

Često me pitate kada treba čistiti nakit. Odgovor je – znat ćete po intuiciji!

Ako nakit uopće ne skidate, nakon nekog vremena upit će negativnu energiju okoline (pa i vašu) i osjetit ćete da nešto nije u redu.

Na kraju, nemojte zaboraviti riječi Nikole Tesle: Kristali su živa bića!

Prema njima se treba odnositi sa poštovanjem…samo tako ćete se ponovo uskladiti sa Prirodom!

Uživajte u dobrim vibracijama!

Vaš Art Studio Fluorit

Shopping Cart